Enric Ros


enric ros  Enric Ros va néixer a Barcelona, on actualment resideix i treballa com a escriptor, guionista de cinema i televisió, periodista cultural i professor de cinema. És llicenciat en Comunicació Audiovisual a la Universitat Ramon Llull. També ha cursat Estudis Avançats en Teoria, Anàlisi i Documentació Cinematogràfica a la Universitat Pompeu Fabra, estudis de Guió Cinematogràfic a la Fundació Taller de Guionistes, i de Piano i Teoria de la Música en el Conservatori de Música de Barcelona. Actualment, és membre del Consell Científic de l’organisme internacional Communication and Media Research Center.

Com a guionista, ha escrit diversos llargmetratges, sèries de televisió, curtmetratges de ficció i documental, espots virals, tràiler-books i altres formats de ficció per a Internet. El seu últim projecte ha estat el guió d’un llargmetratge per a la productora Rodar i Rodar. La seva trajectòria professional també inclou treballs com a creatiu publicitari (TBWA) i col·laborador radiofònic i televisiu.

Actualment és professor associat d’Història del Cinema a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i professor de Guió de Ficció Televisiva i Història del Cinema a ECIB Escola de Cinema de Barcelona. També imparteix cursos de cinema a Casa Elizalde, Casa Golferichs, Centre Cívic Fort Pienc, Centre Cívic La Sedeta i Centre Cívic La Marineta (Mollet del Vallès). A Fort Pienc també organitza habitualment diversos cicles de projeccions. Ha dirigit el Màster de Crítica, Anàlisi Cinematogràfic i Teoria del Cinema de l’escola Estudiodecine i ha impartit classes de Guió, Llenguatge Cinematogràfic, Història del Cinema i Anàlisi i Teoria del cinema a centres especialitzats com C.E.C.C., UACE o Estudiodecine.

A més, ha coordinat l’àrea R+D de Ficció Televisiva del Taller de Guionistes de 2009 a 2011, on també ha impartit cursos monogràfics d’anàlisi de sèries de TV. Al 2011 va publicar el llibre It’s Not TV. Las series de ficción en la era de la Post-TV (Editorial Taller de Guionistes), un assaig dedicat a la ficció televisiva contemporània i actualment coordina i col·labora en l’escriptura de Mad Men. Tragos en serie per a l’editorial Errata Naturae, que es publicarà a desembre de 2014. En 2005, va escriure amb Xavier Sáez El llenguatge en la ficció, material pedagògic per a batxillerat publicat per la Facultat de Comunicació Blanquerna i la Generalitat de Catalunya. A més, escriu regularment sobre cinema en les revistes digitals Contrapicado i CineArchivo, i sobre llibres, còmics i música en diverses publicacions com Dylarama i La Finestra Digital.

enricros.blogspot.com.es

Cursos que imparteix a l’Escola de Lletres: Guió de cinema I