Curs intensiu d’escriptura creativa amb Lisa Lieberman Doctor 1


LA VEU, EL COR I EL OSSOS DE LA HISTÒRIA

Com trobar les claus essencials dels teus textos

L’escriptora nordamericana Lisa Lieberman Doctor arriba a terres catalanes per oferir un recorregut exhaustiu de les eines imprescindibles per escriure obres contemporànies. A través d’aquests múltiples recursos, els estudiants podran adquirir la metodologia imprescindible per configurar l’esquelet intern d’una autèntica obra literària. És així com teoria, però sobretot pràctica, s’aniran intercalant per tal d’aconseguir un aprenentatge integral i un contacte de primera mà amb una de les figures més importants al món de l’ensenyament de l’escriptura creativa.

El curs tindrà lloc el dissabte 19 de juliol a l’Escorxador  de Vilafranca del Penedès i es farà íntegrament en anglès. Tindrà una durada de 6 hores, de 10 a 14 i de 16 a 18 hores, amb la possibilitat d’inscriure’s també a un dinar al restaurant Slògic amb un preu especial.

Contingut del curs

–         El Nucli: Com plantejar l’escriptura de la teva obra

–         Els engranatges: Mecanismes per donar veu als teus personatges

–         L’enigma: Trames i contratrames com a ossamenta del relat

–         La por: Assassinar el pànic a la pàgina en blanc

–         Finals Memorables: El millor “The End” possible

Lisa Lieberman Doctor

Lisa Lieberman Doctor va néixer a Queens, Nova York, i ja de ben jove va sentir fascinació a l’hora de crear mons interiors d’una gran força comunicativa. Seguint la crida de talents de Hollywood durant els anys 70, va dirigir les seves passes a Los Angeles per treballar de productora en una carrera cinematogràfica que duraria 16 anys i en la que aconseguiria treballar en projectes tan importants com “Rocky 2”, “Mrs. Doubtfire” o “Under Siege”. A l’any 1995 va formar part de l’equip de guionistes de la sèrie “General Hospital” i va estar nominada als premis Emmy gràcies a la seva tasca. Amb el temps va decidir anar compartint el seu talent amb altres escriptors i és així quan es va especialitzar en l’ensenyament de l’escriptura creativa. En els seus tallers s’han escrit i dirigit novel·les tan prestigioses en el mercat anglosaxó com “Manic” de Terri Cheney (New York Times Best Seller; Los Angeles Times Best Seller; London Times Best Seller), “The Year The Gypsies Came” de Linzi Glass o “Where Peace Lives” de Debbie Robins. Després d’haver ofert cursos a l’Índia, Panamà, Mallorca, Mèxic i per prestigioses universitats dels Estats Units, Lisa Lieberman Doctor arriba a Catalunya per primer cop en una oportunitat que ningú no pot desaprofitar.

Requisits

El curs es durà a terme en anglès. Els materials i els escrits s’hauran d’elaborar també en aquesta llengua.

Detalls del curs

Dissabte 19 de juliol de 2014

Curs de 6 hores

De 10 a 14 i de 16 a 18 hores

Preu: 15 euros sense dinar / 25 euros amb el dinar al restaurant Slògic inclòs.

Inscripcions a la Llibreria l’Odissea (C/ Font, 26. Vilafranca del Penedès. 93 818 14 73).

 

 

I have always had a deep and abiding respect for writers; it takes enormous courage to become the mirror that reflects truth back to the reader, to enlighten as well as entertain by presenting the story and the people who populate it with absolute honesty. All that truth can seem daunting, if not downright terrifying, but the rewards are great: when our stories are at long last completed and in the hands of others, there’s the delicious knowing that our carefully chosen words have made an impact. We have allowed our readers to see themselves through new eyes, we’ve helped create a shift in their consciousness or perhaps we’ve shaken up their belief system. Our characters have become complex human beings with the ability to inspire and affect others. What can be more satisfying than that?

Lisa Lieberman Doctor


One thought on “Curs intensiu d’escriptura creativa amb Lisa Lieberman Doctor

Comments are closed.